Velkommen til TASK ENGINEERING ApS

Vækst gennem sammenarbejde, ny virksomhed på Bornholm

TASK ENGINEERING ApS er en ny virksomhed indenfor offshore vind på Bornholm. Claus Andersen fra Sydhavnens Motorværksted, der var blandt grundlæggerne af Offshore Center Bornholm, har indledt et samarbejde Stefan Lindberg fra TASK ENGINEERING GmbH og oprettet en afdeling på Bornholm.

Virksomhedens første ordre er kommet i mål og dermed har Bornholm nu også et lokalt Offshore Wind manpower supplier.

”Vi forventer bestemt ikke at dette er det sidste ”vækst gennem sammenarbejde”, som vi kommer til at se på Bornholm fortæller Lone Reppien Thomsen, forretningsudvikler i OCB og fortsætter; der er mange der spørger ind til mulighederne på Bornholm og de er bestemt gunstige.  

 

Velkommen og tillykke til TASK ENGINEERING ApS

 

---

TASK ENGINEERING ApS har udsendt følgende pressemeddelelse, i forbindelse med deres opstart på Bornholm:

 Rønne, den 1. maj 2023

TASK Engineering ApS pressemeddelelse

Mange måneders forberedelser og investeringer i ISO-certificeringer, intenst samarbejde med blandt andet lokale politikere, Business Center Bornholm og andre samarbejdspartnere samt tidskrævende arbejde med udbudsmateriale/tilbudsgivning og mange møder har båret frugt.

TASK Engineering ApS er glade for og stolte af at vi, som den første bornholmske virksomhed, har modtaget ordre på mandskab til havvindmølleindustrien.

Ordren er kommet fra Vestas på leverance af både teknikere og administrativt personale til projekt Baltic Eagle, som fra efteråret 2023 skal pre-installere 50 model V174-9,5MW havmøller på projektsitet på Rønne Havn. Havmølleparken kommer til at levere strøm til 475.000 tyske husstande og er planlagt til at blive sat i drift i 2024 i Østersøen ud for den tyske ø Rügen.

Det betyder mange nye arbejdspladser her på Bornholm, først og fremmest til bornholmere med teknisk baggrund, men det er vores vurdering at vi også får brug for yderligere arbejdskraft udefra. Vi har været på forkant i forhold til dette behov og har i samarbejde med Business Center Bornholm og Tilflytter Service afholdt møder i Stralsund og Rostock, hvor der efterfølgende blev udvist stor interesse for muligheden for at skabe et nyt liv med arbejde og familieliv på Bornholm. Det er vores mål at få mindst 4 nye tilflytterfamilier til Bornholm fra Mecklenburg – Vorpommern i forbindelse med dette projekt og endnu flere til de mange nye offshore vindprojekter der er i pipeline i Østersøen de kommende år.

Vi har stærkt fokus på fastholdelse af medarbejdere og lokalt engagement.

De første fastansættelser er på plads og vi har i dag fornøjelsen af at byde velkommen til vores 3 lokale Offshore Projekt Konsulenter: Christer Knudsen, Adrian Becke og Lone Hesselbjerg Svendsen. Trekløveret har arbejdet sammen som Site Support Team på Arcadis Ost 1 på Rønne Havn. De henvendte sig til os i vinters med ønsket om bornholmsk ansættelse og det er nu faldet på plads. De er allerede booket af Vestas til arbejde på den sidste fase af projekt Arcadis Ost 1 og til forberedelse af- og arbejde på Pre-installationsdelen af projekt Baltic Eagle. 

Vores 3 første medarbejdere har forskellige baggrunde og kompetencer og det er netop det der får dem til komplimentere hinanden på bedste vis som et team. De har fået tildelt forskellige opgaver i forårs- og sommerperioden til de samles igen som Site Support Team på Baltic Eagle i Rønne sensommeren i år.

Christer, som oprindeligt er uddannet smed, men siden hen har fået en administrativ rolle og sideløbende udvikler sig med lederuddannelse, trækker denne sommer igen i arbejdstøjet og skal arbejde med vedligeholdelse af komponenterne til de sidste 3 møller fra Arcadis Ost 1, der står tilbage på Rønne havn. Dette i kombination med administrative forberedelser til Baltic Eagle. Adrian har en baggrund som skibsinspektør og arbejder med kommercielle og finansielle opgaver både på Arcadis og med forberedelse til Baltic Eagle, mens Lone er fulgt efter de 24 udskibede møller som Site Assistent og Crew Change Planner med arbejdsplads på Mukran havn i Sassnitz - Tæt på vindparken, hvor møllerne nu går igennem sidste tilpasninger, tests, dokumentation og idriftsættelse på havet. Lone har en baggrund som sekretariats- og HR medarbejder i internationale virksomheder.

Det samme gælder de teknikere vi nu er ved at rekruttere til Baltic Eagle, vi har brug for flere forskellige baggrunde og kompetencer. Det kan eksempelvis være smede, mekanikere, elektrikere eller andre industrielle fagprofiler.

Vi tilbyder en løn som matcher landsgennemsnit indenfor branchen og arbejdet er baseret på 14 dages rotations arbejde, hvilket betyder at man arbejder 14 dage i træk 12,5 timer om dagen inkl. pauser, dog med søndag fri.  Arbejdstiden bliver fra 06.00 til 18.30 på Rønne Havn med første arbejdsdag fredag morgen frem til torsdag aften 2 uger derefter. Til gengæld har man de næste 14 dage fri og opnår den samme løn på månedsbasis som man ville ved traditionelt mandag til fredags arbejde.

Det giver rigtig meget frihed i den anden ende, og som bornholmer har man den ekstra fordel at man ikke skal bruge mange timers rejsetid i hver ende af rotationen i sammenligning med de fleste andre kollegaer på arbejdspladsen som kommer rejsende ind fra andre dele af landet og verden og du kan tage hjem til dit familie- og privatliv efter arbejde.

Det er en spændende international arbejdsplads hvor du får + 100 kollegaer som arbejder sammen om et fælles projekt. Der er et unikt sammenhold og team ånd, på tværs af faggrupper og nationaliteter.  Branchen er meget påvirket af vejret og der vil også være perioder hvor vind og vejr gør at arbejde ikke er muligt, så får du lov til at tage hjem med betalt løn – men skal være på standby hvis vejret ændrer sig til det bedre.

Det er et krav at man skal kunne forstå instruktioner på engelsk og alle bornholmere der er interesserede i en karriere indenfor denne branche opfordres til at dygtiggøre sig på engelsk. Et andet krav er for at arbejde i denne industri er GWO certifikater, disse kurser bliver tilbudt af hhv. Bornholms Regionskommune og TASK Engineering efter nærmere aftale, dette vil ikke have nogen omkostninger for vores nye medarbejdere.

Herudover har vi en fast stilling til besættelse internt i TASK Engineering ApS som administrativ medarbejder til HR og Løn med arbejdsplads på vores nye kontor i Rønne.

TASK Engineerings nicheområde og strategiske placering i Østersøen, gør os særligt attraktive som leverandører af arbejdskraft til offshore vindprojekter med stort fremtidspotentiale.  Vi er repræsenteret i Rønne, Stralsund og Swinoujscie. Herudover mobiliserer vi løbende i Rostock og den 1. juni åbner vi også kontor på havnen i Mukran.

Så de nye medarbejdere vi ansætter, får ikke blot en projektansættelse, men en mulighed for arbejde på mange forskellige projekter inden for vores nicheområde mange år frem i tiden.

Med venlig hilsen
TASK Engineering ApS

 

Claus Andersen, Mobil: 40139874, andersen@task-engineering.eu

Stefan Lindberg, Mobil: +49 172 4078121,  lindberg@task-engineering.eu

Kazik Frukacz

 

Foto, fra venstre Claus Andersen, Stefan Lindberg og ISO rådgiver Carsten Lykke Nielsen.