Kongeligt nærvær

Når man brænder for sit arbejde sammen med bornholmske virksomheder i Offshore Center Bornholm og de muligheder, som Energiø Bornholm kan tilbyde det bornholmske erhvervsliv, er det fantastisk at opleve den nysgerrighed og det nærvær, som Kongeparret udviste under deres besøg i Rønne Gl. Elværk.

En stor tak til Kongeparret for deres besøg i mandags, hvor bestyrelsesformand i Baltic Energy Island og direktør for Bornholms Energi og Forsyning, Claus M. Andersen, DTU's rektor @Anders Overgaard Bjarklev, direktør Søren Møller Christensen fra Baltic Energy Island, professor Jacob Østergaard fra DTU, direktør Martin Ransted fra Bornholms Elektromotor ApS, Offshore Center Bornholm samt undertegnede havde æren af at byde Majestæterne velkommen.

Vi delte en fortælling om det samarbejde og den indsats, der har bragt os godt på vej med Energiø Bornholm. Samtalerne kredsede om det gamle elværks rolle og dets relation til energiøen, de grønne omstillingsperspektiver, DTU's innovative arbejde med tests på Bornholm, Residential College for de studerende, mulighederne i en erhvervspark og samarbejdet i det bornholmske erhvervsliv gennem Offshore Center Bornholm, samt Rønne Havn som installationshavn for offshore vindprojekter.

Afslutningsvis hørte vi Martin Ransted dele sin inspirerende historie om at finde nye veje og erhvervsmuligheder for Bornholms Elektromotor og hans engagement som medinitiativtager til Offshore Center Bornholm.

Men vi glemte at fortælle, hvorfor Martin og jeg bar en rød pin med et hvidt 7-tal på – det tager nemlig 7 minutter at komme fra Rønne Havn til Bornholms lufthavnen – det er unikt og en tidsoptimering, som ikke mange kan slå!