Det maritime Bornholm i hånden - Lokal bornholmsk maritimservice på world wide App

En gang var et kort nødvendig for at finde vej, eller telefonbogens rubrikker, for at finde hjælp til en opgave. I dag, med mobilen og internettet, er det let at finde frem til en løsning. Og for at gøre det endnu nemmere for skibene, som besøger Rønne Havn, så har virksomhedsnetværket Offshore Center Bornholm (OCB) udviklet service-app’en OCBORNHOLM. App’en giver et nemt og hurtigt overblik over services, som tilbydes til maritime og offshore behov, og er lige til at downloade på mobilen.

OCB’s koordinator Lone Reppien Thomsen fortæller, at det er de maritime gæster og kunder, som har åbnet netværkets øjne for, at der er brug for en app, der samler alle de services, som medlemmerne af OCB kan tilbyde. De maritime gæster er nemlig gang på gang blevet overrasket over, hvad de egentlig kan få hjælp til, når de besøger Rønne Havn.

Et skib er et produktionsapparat og hvis noget går i stykker, så skal det laves hurtigst muligt for, at produktionen kan fortsætte. Her står medlemmerne i OCB klar til at hjælpe, også selvom det er lørdag eftermiddag. Gennem generationer har de bornholmske virksomheder serviceret det maritime erhverv og det ligger derfor i virksomhedernes DNA, at et nedbrud skal løses her og nu. Og er der brug for hjælp til vedligeholdelsesopgaver, småreparationer, eftersyn af sikkerhedsudstyr eller godkendelser af ramper, hydraulik osv. så står medlemmerne af OCB også klar.

”Vi troede nok, at det var alment kendt i den maritime branche, men vi har simpelthen glemt at gøre nok opmærksom på, hvad Bornholm kan tilbyde til den maritime branche, både mht. beliggenhed og veludbyggede services og kompetencer,” sige Lone Reppien Thomsen, der forsætter ”Bornholms størrelse er blevet et stort plus, da vi har alt inden for ”7” minutter.” Og f.eks. tager det faktisk kun 7 minutter at komme fra Bornholms Lufthavn til kajen på Rønne Havn. En unik case, som da også er blevet bemærket. Således var det optimalt for en hollandsk kunde, der kunne flyve sine ansatte direkte fra Amsterdam til Rønne og 7 minutter efter kunne de stå på skibet på vej ud til sitet og arbjedsopgaven.

OCB Offshore Center Bornholm, ser positivt på fremtiden. Med Rønne havn’s udvidelse er der åbnet en dør for nye muligheder, som indenfor offshore vind, men også den øgede transport af gods og fragt i Østersøen må forventes at øge forespørgslen på service. I det hele taget sker der meget indenfor det maritime erhverv, som øget brug af IoT, sensorteknologi, mere digitalisering og udvikling indenfor den grønne dagsorden. Vi ser da også nye services, som droner i OCB netværket.

App’en OCBornholm er møntet på sitemanagers eller samarbejdspartnere, der hurtigt skal have indblik i hvem på Bornholm, der kan kontaktes for at få hjælp til et konkret problem.  App’en er del af project ”connect OCB”, der er støttet af LAG midler. OCBornholm downloades både fra Appstore og Play Butik eller www.ocbornholm.com