BHS Logistics indgår aftaler i Offshore-Wind industrien

 

Forud for det store projekt på Kriegers Flak, hvor der skal opstilles 72 havvindmøller, er det lykkedes BHS Logistics A/S at indgå aftaler med flere aktører i vindmøllebranchen.

 

Når Deugro Danmark A/S, som er leverandør til Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, begynder at sejle de store vindmølledele til Rønne, vil det være den bornholmske virksomhed BHS Logistics A/S, som leverer både agenturdelen i havnen samt stevedoring service i forbindelse med losningen af de store elementer.

Dette er en aftale, der vil få stor betydning for aktiviteten i BHS Logistics A/S’ shipping afdeling, og derfor er det en stolt administrerende direktør, Morten Studsgaard, som kan offentliggøre aftalen. ”Vi er utrolig stolte af at få lov til at være en del af dette store og første projekt af sin art på bornholmsk jord. Vi ser store udviklingsmuligheder for vores virksomhed i denne branche, men også samlede muligheder for det bornholmske samfund”.

 

Claus Jensen, Project manager, Offshore i Deugro Danmark A/S, er ligeledes begejstret for det forestående samarbejde med BHS Logistics A/S. ”Det er et vigtigt element, at vi har en lokal samarbejdspartner, som kan levere det nødvendige mandskab og koordinering i forbindelse med vores skibsoperationer. Dette er med til at sikre en høj kvalitet og fleksibilitet i både planlægningen og udførelsen af losningerne, og vi anser BHS Logistics A/S som den oplagte samarbejdspartner i Rønne”.

 

Ifølge Morten Studsgaard, er dette samarbejde et meget positivt tegn på, at de store internationale virksomheder ser klare fordele ved at samarbejde med bornholmske virksomheder, og han er stolt på både BHS Logistics A/S’ og Bornholms vegne over, at en lokal virksomhed er foretrukket i denne sammenhæng. ”I forhold til vores placering på Bornholm, ser vi os som en mulig og naturlig serviceleverandør til de store internationale selskaber, der inden for nær fremtid og forhåbentlig mange år frem, vil benytte Rønne Havn som installationshavn for offshore-projekter. Denne aftale bekræfter os i, at vi kan konkurrere på lige vilkår med de store aktører i denne branche, hvilket er utrolig glædeligt for os som virksomhed”.

 

Ud over aftalen omkring den indgående logistik med losningen af de store vindmølleelementer ind på havnen, har BHS Logistics A/S ydermere indgået aftale med den luxembourgske maritime virksomhed Jan De Nul Group, som skal stå for den udgående logistik med et af virksomhedens Jack-Up offshore installationsfartøjer. Jan De Nul Group skal laste alle møllerne på Rønne Havn og sejle dem ud til området Kriegers Flak, hvor dets Jack-Up fartøj ’Vole au Vent’ vil installere de 72 møller. BHS Logistics A/S skal stå for agenturdelen for Jan De Nul Group. 

 

Det er en glædelig nyhed for det bornholmske erhvervsliv, da aftalen vil give nye bornholmske arbejdspladser i fremtiden. Afdelingsdirektør i BHS Logistics A/S, Mikkel Lund Ørum, er da også i fuld gang med at planlægge fremtiden. ”Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Det har været en lang proces at få disse aftaler i hus, hvilket kun er sket via en målrettet og dedikeret indsats fra vores medarbejdere.  Der er en masse yderligere forarbejde, som vi nu skal i gang med. Vi skal blandt andet til at planlægge mandskabet, hvor vi givetvis får brug for en del stevedoring medarbejdere til projektet. Vores nuværende kapacitet er svarende til den aktivitet der er på havnen i dag, men når dette projekt starter senere på året, vil vores behov for folk på havnen være langt større. For at få dette på plads har vi god kontakt med både jobcenteret samt den lokale afdeling af 3F”, afslutter Mikkel Lund Ørum.

 

BHS Logistics A/S forventer at starte det nye arbejde på Rønne Havn op i efteråret 2020.