Sydhavnens Motorværksted på Sydhavnen i Nexø

På havnen i Nexø er der kommet et nyt skilt op på værftshallen ved skibselevatoren i Sydhavnen. Det er Sydhavnens Motorværksted fra Rønne, der åbner en afdeling i Nexø, for at kunne gennemføre skibsreparationer på land.

”Vi vil gerne kunne tage mindre skibe på land og gennemføre skibsreparationer på dem, og det har et tilbud fra Nexø Havn nu givet os mulighed for. Skibsreparation er en kærneopgave i vores daglig drift, men vi har måtte afvise kunder, fordi vi ikke havde indrettet os på den mulighed. Nu kan vi på forhånd guide skibet til Nexø, hvis behovet er der, og det er en fordel” fortælle…

Mandskabsskifte på offshore-projekterne er også en indtægtskilde til bornholmske virksomheder og overnatningssteder

 

Med offshore aktiviteter følger også skibenes mandskabsskifte samt skifte af de mølleteknikere, der er ombord, hvilket er blevet en indtægtskilde hos bornholmske virksomheder. I Offshore Center Bornholm (OCB) er der fokus på at tage hånd om flere og flere opgaver indenfor offshore vind. Det er både ved at få flere, men også nye og større opgaver, som kommer med den viden, der indhentes om branchen og de erfaringer, der løbende indsamles og evalueres. En af de opgaver, som der er fokus på, er mandskabsskifte.

Morten Krogsgaard fra Svaneke Vandrehjem & Svaneke og Nexø Bustrafik er blandt…