Præmier – Når Vestas Offshore vindmøller udskibes fra Bornholm til Arcadis Ost havvindmøllepark, skal installationen af disse foregå på en helt ny måde og af verdens andenstørste installationsskib; Thialf.

Fra Galløkken i Rønne er der nu fuldt udsyn til de komponenter, som Vestas er ved at samle og klargøre inden installation til Parkwinds Arcadis Ost havvindmøllepark, der ligger i tysk farvand. ”Selve installationen af møllerne kommer til at foregå på en helt ny og spændende måde”, fortæller Jakob Hauberg Nielsen projektansvarlig fra Vestas.

Installationsskibet der skal benyttes, hedder Thialf og er en del af Heeremas offshore flåde. Thialf, verdens andenstørste installationsskib, kan nok bedst beskrives som en kæmpekran der flyder. Så stor at den ikke kan gå i havn på Bornholm, og kun lige ak…

Der står Carsten Kofoed på visitkortet, og det er ikke første gang, at Carsten Kofoed er på messe indenfor offshore havvindmølleenergi, som Wind Europe Hamburg.

Carsten Kofoed og Hans Christian Hansen er igen på messe med deres firma Vento Maritime. På messen er det målet at sælge virksomhedens kompetencer – vejrprognoser og -support.

Ulla Kiersgaard, fra SDK Shipping A/S, der er shipping og logistikvirksomhed med afdeling på Bornholm, og medlem af Offshore Center Bornholm (OCB) samt Lone Reppien Thomsen fra OCB, der også er projektpartner i projektet Klar til EnergiØ Bornholm er på messe i Hamborg for at tale med kunder, og indhente ny inspiration. Her møder de Carsten Kofoed, fra Vento Maritime, der som navnet afslører, har rødder- og er opvokset p…

Sydhavnens Motorværksted på Sydhavnen i Nexø

På havnen i Nexø er der kommet et nyt skilt op på værftshallen ved skibselevatoren i Sydhavnen. Det er Sydhavnens Motorværksted fra Rønne, der åbner en afdeling i Nexø, for at kunne gennemføre skibsreparationer på land.

”Vi vil gerne kunne tage mindre skibe på land og gennemføre skibsreparationer på dem, og det har et tilbud fra Nexø Havn nu givet os mulighed for. Skibsreparation er en kærneopgave i vores daglig drift, men vi har måtte afvise kunder, fordi vi ikke havde indrettet os på den mulighed. Nu kan vi på forhånd guide skibet til Nexø, hvis behovet er der, og det er en fordel” fortælle…