Der står Carsten Kofoed på visitkortet, og det er ikke første gang, at Carsten Kofoed er på messe indenfor offshore havvindmølleenergi, som Wind Europe Hamburg.

Carsten Kofoed og Hans Christian Hansen er igen på messe med deres firma Vento Maritime. På messen er det målet at sælge virksomhedens kompetencer – vejrprognoser og -support.

Ulla Kiersgaard, fra SDK Shipping A/S, der er shipping og logistikvirksomhed med afdeling på Bornholm, og medlem af Offshore Center Bornholm (OCB) samt Lone Reppien Thomsen fra OCB, der også er projektpartner i projektet Klar til EnergiØ Bornholm er på messe i Hamborg for at tale med kunder, og indhente ny inspiration. Her møder de Carsten Kofoed, fra Vento Maritime, der som navnet afslører, har rødder- og er opvokset p…

Sydhavnens Motorværksted på Sydhavnen i Nexø

På havnen i Nexø er der kommet et nyt skilt op på værftshallen ved skibselevatoren i Sydhavnen. Det er Sydhavnens Motorværksted fra Rønne, der åbner en afdeling i Nexø, for at kunne gennemføre skibsreparationer på land.

”Vi vil gerne kunne tage mindre skibe på land og gennemføre skibsreparationer på dem, og det har et tilbud fra Nexø Havn nu givet os mulighed for. Skibsreparation er en kærneopgave i vores daglig drift, men vi har måtte afvise kunder, fordi vi ikke havde indrettet os på den mulighed. Nu kan vi på forhånd guide skibet til Nexø, hvis behovet er der, og det er en fordel” fortælle…

Mandskabsskifte på offshore-projekterne er også en indtægtskilde til bornholmske virksomheder og overnatningssteder

 

Med offshore aktiviteter følger også skibenes mandskabsskifte samt skifte af de mølleteknikere, der er ombord, hvilket er blevet en indtægtskilde hos bornholmske virksomheder. I Offshore Center Bornholm (OCB) er der fokus på at tage hånd om flere og flere opgaver indenfor offshore vind. Det er både ved at få flere, men også nye og større opgaver, som kommer med den viden, der indhentes om branchen og de erfaringer, der løbende indsamles og evalueres. En af de opgaver, som der er fokus på, er mandskabsskifte.

Morten Krogsgaard fra Svaneke Vandrehjem & Svaneke og Nexø Bustrafik er blandt…