Udvikling af maritimt makerspace for havmiljø på Bornholm

(PM, den 11.09.2023)

Bornholm er internationalt kendt for sit arbejde med miljø og grøn energi. Nu vil et nyt samarbejde mellem forskere og erhvervsliv udvide visionen ved at etablere et maritimt makerspace, der skal bidrage til genopretning af havmiljøet i Østersøen.

 

Ideen med et Østersø Lab - som gerne må rumme værksteder og forskningsfaciliteter - er at samle vidensinstitutioner, iværksættere og etablerede virksomheder fra hele Østersø-regionen om udvikling af fremtidens grønne løsninger til havs. Initiativet er lanceret af Offshore Center Bornholm (OCB) i samarbejde med formidlingsvir…

Professionelt fællessprog indtager bornholmske virksomheder

Trods travlhed i virksomhederne, har flere arbejdet med at bliver certificeret med én eller flere ISO-standarder hvilket understreger den professionaliseringsproces, der er i gang på Bornholm

Virksomhedernes processer og arbejdsgange sidder almindeligvis på rygraden i dagligdagen. Men med en ISO-certificering skal virksomhedens processer beskrives, og arbejdet med at opnå en certificering giver derfor virksomheden anledning til at se egne processer og optimeringsmuligheder godt igennem. 

Borntek Industri A/S er en af de virksomheder der har opnået en ISO-certificering. ”Selve arbejdet og pro…

Bornholms Elektromotor flytter fra kendte lokaler på Rønne Havn, men udvider indenfor materieludlejning til offshore kunder.

Der er gang i flytningen hos Bornholms Elektromotor. Virksomheden er ved at flytte fra de kendte omgivelser på Rønne Havn til nye lokaler på Lillevangvej i Rønne, hvor dørene åbnes senest 30. juli. Herudover åbnes en afdeling på Skansevej i Rønne, hvorfra udlejning af materiel bl.a. til offshore kunder skal ske fra. Og det er netop udvikling indenfor udlejningsmateriel, der fik Martin Ransted til at søge anlægsmidler i projektet; Klar til Energiø Bornholm - og som nu er returneret med et positivt svar på ansøgningen.

”Vi ser en forretningsmulighed i at udleje mere materiel til kunder på havne…