Opkvalificering fører til job

Projekt Klar til Energiø Bornholm står bag flere kurser i den kommende tid, som har til formål at opkvalificere den bornholmske arbejdsstyrke i forhold til onshore projekterne på Bornholm. 

Der kommer run på Rønne Havn her til oktober, hvor udskibningsprojektet Baltic Eagle løber af stablen. Også denne gang med flere bornholmske aktører i fokus. Derfor har projekt Klar til Energiø Bornholm haft travlt i den seneste tid med at etablere kurserne GWO basic safety training og GWO slinger, som er et krav fra vindmølle industrien til de folk der skal arbejde på sitet. 

 

Jobcenter Bornholm og Cam…

Udvikling af maritimt makerspace for havmiljø på Bornholm

(PM, den 11.09.2023)

Bornholm er internationalt kendt for sit arbejde med miljø og grøn energi. Nu vil et nyt samarbejde mellem forskere og erhvervsliv udvide visionen ved at etablere et maritimt makerspace, der skal bidrage til genopretning af havmiljøet i Østersøen.

 

Ideen med et Østersø Lab - som gerne må rumme værksteder og forskningsfaciliteter - er at samle vidensinstitutioner, iværksættere og etablerede virksomheder fra hele Østersø-regionen om udvikling af fremtidens grønne løsninger til havs. Initiativet er lanceret af Offshore Center Bornholm (OCB) i samarbejde med formidlingsvir…

Professionelt fællessprog indtager bornholmske virksomheder

Trods travlhed i virksomhederne, har flere arbejdet med at bliver certificeret med én eller flere ISO-standarder hvilket understreger den professionaliseringsproces, der er i gang på Bornholm

Virksomhedernes processer og arbejdsgange sidder almindeligvis på rygraden i dagligdagen. Men med en ISO-certificering skal virksomhedens processer beskrives, og arbejdet med at opnå en certificering giver derfor virksomheden anledning til at se egne processer og optimeringsmuligheder godt igennem. 

Borntek Industri A/S er en af de virksomheder der har opnået en ISO-certificering. ”Selve arbejdet og pro…